Papagájaim

Tulajdonos

Tóth Attila vagyok!

Hajdúböszörményben élek. Szeretem az állatokat, főként a papagájokat. Ezért 2011. júniusában elkeztem a madarakkal komolyabban foglalkozni.

Először hozzám került egy nimfa papagáj amelyet egy kis idő ráfordításával sikerült megtanítani egy-két szó kimondására. (2011)

Utánna kaptam egy hullámos papagáj párt, amelyből a hím elszállt, ezért kaptam hozzá egy másikat. A vétel helyén komolyabban megtetszett egy pár rózsásfejű törpepapagáj. Ezért őket megvettem. Ők már tojtak is kis idő múlva 5 tojást, amelyből mind az 5 kikelt ebből kettőt sikeresen felneveltek. Ők az első madaraim, amelyeket el tudtam adni.  (2012)
Később kaptam egy pár rózsa bourkot, majd vettem egy pár barrabandot. (2013)
Még ebben az évben több tenyésztővel sikerült megismerkednem és eljutnom hozzájuk (Szabó Imre, Nagy Sándor, Kathi Lajos, Erdős Tibor, Abari László, Bana János, Novák Gábor, Szabó Attila). Nagyon sok édekes, hasznos dolgot láttam és tanultam tőlük. Több papagájos csoportnak is tagja vagyok az interneten, ahol nagyon sok ismerősre találtam. Sok hasznos dolgot látok és olvasok nap mint nap. Velük szeretem megosztani a madaraimmal történteket is.  Látván a különböző helyeken lévő röpdéket, kedvet kaptam, hogy legyen egy sajátom. Egy elég komoly röpdét sikerült készíteni, melyet gondos megtervezés előzött meg. Alapvetőn két részesre terveztük, de azt láttuk fontosnak, hogy már télen fedett helyen legyenek. A betelepítendő madarakkal kapcsolatban a tapasztalatlanságom, meggondolatlanságom miatt több különböző madaram volt, mert több félét szerttem volna, de nem gondoltam arra, hogy viselkenek egymás közelségében. Egy épületbe építettük meg a téli szállást, melybe már betelepítettük a vágyott madarakat, melyek egymásnak már nem jelentenek problémát. Így kerültek betelepítésre: Nimfa, Rózsás törpe, Bourk, Barraband, Barát, Kecske, Énekes, Fischer törpepapagájok. Ezeken kívül voltak még papagájaim, melyektől megváltam: Hullámos, Pyrrhura Molinae, Ékes, Kékhomlokú papagájok. Jövőre szeretnénk a nyári, az épületen kivűlre eső részt elkészíteni, de ez még odébb van.
Papagájaim
Szavazás
Hogy tetszenek a madaraim?*
Nagyon szépek!
Szépek!
Nem nagyon tetszik!