Papagájaim

Tulajdonos

Rózsásfejű törpe papagáj

2012 nyarán a hullámos papagájaim után vettem őket. Akkor még nem látszott rajtuk, hogy szeretnik egymást, bizonytalan volt, hogy egy pár-e vagy sem.
Nagyon éles hangú madarak, de én a szépségükért elviselem, ezért vettem meg őket. smiley

Táplálékként elfogyasztanak bármit, ami mag. Ügyelni kell arra, hogy ha tojóidőszakban legyen nekik elegendő fűzfa ág, mert nagyon szeretnke forgácsolni.

Ennek a fajtának az a különlegessége, hogy a fűzfa forgácsot a farok tollába tűzve viszi be az odúba.

De szerencsém volt, mert egy párt vettem. Nagy meglepetésemre nemsokára lett egy, kettő, három, négy majd öt tojás. Még kezdő szülő révén nem tudtak öt fiókát felnevelni, csak kikölteni. Két fiókát gyönyörűen felneveltek, melyeket sikeresen el tudtam adni. smiley

Jelenleg is öt tojáson ülnek, melyeket remélem, hogy ismételten kiköltenek, majd most fel is nevelnek.

Az öt tojásból három kis fiókám kelt ki, de nagy bánatomra két tojásba belefulladt a kismadár. A három fióka nagyon szépen fejlődik, nem soká kettő hónaposak lesznek. smiley
 
A 3 fiókát kis idő múlva el is tudtam adni.
Kis idő elteltével újra, már harmadjára letojt a párom. 4 tojásból csak 1  fióka kelt ki. A kis fiókát 2 hetes korában szüleivel együtt áttelepítettem egy mobil röpdébe, ahol szülei a helyváltozás következtében elhagyták. Ekkor kezdődött számomra a kézzelnevelés, Csipi most 7 hónapos már.
A pár több hónapot pihent az új mobil röpdében. Júliusban lett 7 tojás, amiből 5 fióka kelt ki. Közülük az első két kismadárkát kézzel neveltem fel, a három testvérüket pedig a szülők nevelték. Az egyik kézzel neveltbe az unokatestvérem szeretett bele, így őt ő kapta meg. A másik kézzel neveltet eladtam egy olyan családnak ahol régen Agapornist tartottak, de nem tudták szaporítani. Mind a két helyre kis kedvencnek kerültek. smiley A szülők által nevelt 3 kismadarat is sikerült eladnom.
A párom is elfoglalta a röpde folyosóján az új helyüket. Az új helyükön nemsokára le is tojtak, eddig 4 tojáson ül.

 

Papagájaim
Szavazás
Hogy tetszenek a madaraim?*
Nagyon szépek!
Szépek!
Nem nagyon tetszik!